Buchta z červeného vína - Michal "Aggi" Jílek
 Blíž ke koním.cz       WamiDesign.cz       Foto-Wami.cz       Psí škola Berenika       Hucul Club - Francova Lhota       CK Museon - Vacances, s r.o.
Zář 9, 2007 - Recepty    No Comments

Buchta z červeného vína

Mlsání od maminky. Tmavá buchta vonící po víně a čokoládě, výborná nakrájená na úzké plátky s troškou marmelády a šlehačky.

200g másla
260g cukru moučka
3 vejce
1 van. cukr
1 pr. do pečiva
1/2 čaj. lžičky skořice
1. čaj lžička kakaového prá‘ku
1/8 litru červeného vína (žádné stolní ani krabicové!!)
250g hladké mouky
100g strouhané čokolády (větší kousky)

Všechny ingredience nasypeme do mísy (máslo nastrouháme na hrubém struhadle) a důkladně rozmícháme (nejlépe el. šlehačem). Není nutné dělat zvlášť sníh z bílků a podobně.

Biskvitovou formu vymažeme máslem a strouhankou, pečeme cca 1 hodinu na 180 stupňů. Buchta musí být ve vysoké vrstvě, jinak není dobrá. Nezdobí se ničím, nejvýše šlehačkou, má dost výraznou chuť.



Máte co říct? Jděte do toho a zanechte komentář!

CAPTCHA * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.